۱۳۹۵ آذر ۱۹, جمعه

مقدمه‌ای بر ششمین فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز


شش سال از نخستین «فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» می گذرد. از ابتدا هدف معرفی فراگیر این مدیوم به مخاطبان و هنرمندان بود و بر این اساس در کنار آثار اجرایی به بسط و گسترش مباحث تئوریک نیز پرداختیم. آموزش مستقیم و غیر مستقیم نیز همواره از ارکان این فستیوال بوده است.
اکنون و در آستانه دوره ششم نتایج این تلاش چند ساله را می توان در بسیاری از حوزه‌ها پی گرفت.اگر در آغاز راه حتی یافتن سی هنرمند فعال در این عرصه ناممکن می نمود امروز شاهد افزایش چشمگیر هنرمندان فعال هستیم. در آغاز این حرکت کمتر نشانی از توجه به این مدیوم در مطبوعات، مقالات، فضاهای دانشگاهی و جشنواره‌های تجسمی و اجرایی به چشم می خورد اما اکنون با خیل گزارش‌ها، نقدها و پایان‌نامه‌ها روبه‌رو ایم و پرفورمنس‌آرت به عنوان یک مدیوم با ویژگی‌های بیانی منحصر به فرد در بسیاری از فستیوال‌‌ها و جشنواره‌های ملی جایگاهی درخور یافته است و مفتخریم که «فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» منشا و مرجع معتبر این رویدادها به شمار می‌آید.  این همه به معنای آن نیست که از کاستی و خطا مبرا بوده‌ایم اما همواره سعی نموده‌ایم قدمی به پیش نهیم.
انتخاب هنرمندان مانند گذشته بر اساس فعالیت آن‌ها در زمینه‌های عملی و تئوری و همچنین نقش این هنرمندان در گسترش، ارائه و معرفی این مدیوم و با در نظر گرفتن فعالیت یکسال گذشته آن‌ها صورت گرفته است. گزینش سی هنرمند ناگزیرشماری از فعالان را در بر می گیرد و هرسال  میزبان بخش کوچکتری از تعداد رو به افزون هنرمندان خواهیم بود. بنابراین در این دوره بخش‌‌های جدیدی به فستیوال افزوده خواهد شد که از سویی بر ویژگی‌های میان رسانه‌ای این مدیوم تاکید دارد و از سوی دیگر با ایجاد زمینه برای مشارکت تعداد بیشتری از هنرمندان در پروژه‌های جانبی امکان شناسایی هنرمندان کمتر شناخته شده را فراهم می‌کند. تمرکز تئوریک و عملی در این دوره از فستیوال بر رابطه میان مکان و فضا و اهمیت آن در پرفورمنس‌آرت است گواینکه هنرمندان این دوره همچون گذشته در انتخاب تم، موضوع و شکل اثر خود آزاد بوده اند.
ششمین «فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» امسال برای دومین بار در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود از یاری تک‌تک هنرمندان، مخاطبان، مدیران و دست‌اندرکاران سپاسگزارم.

آذر ۱۳۹۵
امیر راد

A prologue on The 6th Festival of 30 Performances, 30 Artists, 30 Days




Amazingly six years have passed since the first Festival of 30 performances, 30 Artists, days.  
Initially the aim of this festival was the introduction of the performance art to audiences and artists alike.
In order to insure that this medium would take its place amongst other artistic forms we strove for the inclusion and development of the theory of this medium. Part of the festival role has also been to both raise awareness and inform whilst providing a platform for its presentation and the opportunity to explore and experience this medium both directly and indirectly.
As we approach the sixth festival we are able to see the progress that has been achieved by holding these festivals. If in the early days finding thirty artists seemed like an impossible task. Today we are witnessing an impressive number of artists in this field.
At the start of this festival the media paid very little if any attention and gave no mention of this artistic medium, whether in journals, newspapers or university circles. It had no presence in any of the visual and performing festivals. However, six years on, we have an influx of reviews, commentaries and university graduate final papers and furthermore, performance art is regarded as an artistic medium with an independence and unique style of its own.
The University festivals and Fadjr festival now regard this medium as an important and intricate part of their festivals and we are honoured that our festival has found its place as their source and reference.

The selection of the artists is as before based on their ongoing contribution and activity in the field of performance art, both in their practice and their contribution to the development of its theory, how effective they have been in the introduction, presenting and developing of this medium in the last year.
The 30 selected artists are becoming a small number of the active artists in this field and each year the festival host will be presenting fewer artists.
The focus of theory and practice in this festival is “the relationship between space and place and its importance to performance art.

The Sixth Festival of Thirty Performances by Thirty Artists for Thirty Days Will be held at the Tehran Museum of Contemporary Art for the second time in 2017. We thank each and every Artist, the Supporters, Organisers and Managers and all who have contributed to this event.

Amir Rad
December 2016

۱۳۹۵ آذر ۱۸, پنجشنبه

ششمین فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز آغاز می شود





ششمین فستیوال «سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» از ۲۱ آذرماه ساعت ۱۷ در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، کانون نیومدیای موزه در بخش اجرایی خود ششمین دوره این فستیوال را برگزار می‌کند. دوره گذشته این فستیوال بنا بر اهمیت توجه به رسانه‌های نوی هنری، در موزه‌های هنر معاصر جهان و پتانسیل‌های عملی، آموزشی و تئوریک، این رویداد در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
امیر راد - مدیر کانون نیومدیا - درباره این رویداد هنری گفت: ششمین دوره این فستیوال نیز همچون دوره‌های گذشته و با توجه به اهداف این فستیوال شکل گرفته است و معرفی این مدیوم به مخاطبان و هنرمندان سایر حوزه‌های هنری، آموزش مستقیم و غیرمستقیم و فعالیت‌های تحقیقی، از جمله این اهداف هستند.
راد که پایه‌گذار و کیوریتور این فستیوال است، در ادامه اظهار کرد: این فستیوال تجسمی که تنها فستیوال تخصصی پرفورمنس آرت در ایران است، هر سال میزبان ۳۰ هنرمند از حوزه‌های گوناگون هنری است. این رویداد یک فستیوال کیوریتوریال است و ساختار آن از ابتدا و بنا به شرایط و اهداف آن چنین تعریف شده است. بنابراین انتخاب هنرمندان نه با فراخوان که توسط کیوریتور و براساس فعالیت آن‌ها در زمینه‌های عملی و تئوری و همچنین نقش این هنرمندان در گسترش، ارائه و معرفی این مدیوم و با در نظر گرفتن فعالیت یک سال گذشته آن‌ها صورت گرفته است.
این مدیر هنری با اشاره به برخی برنامه‌های ویژه این دوره، گفت: در این دوره، بخش‌های جدیدی به فستیوال افزوده خواهد شد که از سویی بر ویژگی‌های میان رسانه‌ای این مدیوم تاکید دارد و از سوی دیگر، با ایجاد زمینه برای مشارکت تعداد بیشتری از هنرمندان در پروژه‌های جانبی، امکان شناسایی هنرمندان کمتر شناخته‌شده را فراهم می‌کند.
راد ادامه داد: در دوره‌های گذشته، در بخش عملی و تئوری بر یکی از ویژگی‌های پرفورمنس‌آرت متمرکز بوده‌ایم، در این دوره نیز تمرکز فستیوال بر رابطه مکان و فضا در پرفورمنس‌آرت خواهد بود.
در این دوره از فستیوال، هنرمندانی از جمله محمدباقر ضیایی، علیرضا امیرحاجبی، امیر راد، اصغر دشتی، رامین اعتمادی بزرگ، آنیما احتیاط، رضا غیور، فراز فلاحی، مینا بزرگمهر و ... حضور دارند و هر هنرمند در مدت ۳۰ روز یک پرفورمنس‌آرت اجرا خواهد کرد.
ششمین «فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» تا ۳۰ دی‌ماه هر روز به‌جز جمعه‌ها و شنبه‌ها ساعت ۱۷ در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود.